Καναπεδάκια Με Καπνιστό Χέλι
Αυτό είναι ένα λεπτό πιάτο από τον Theo Randall με το καπνιστό χέλι και τα παντζάρια να παράγουν ένα πολύχρωμο και εντυπωσιακό καναπεδάκι.
Καναπεδάκια Με Καπνιστό Χέλι
Εμπνευστής και δημιουργός αυτής της γαστρονομικής λιχουδιάς είναι ο σεφ Theo Randall.
Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Τύπος: καναπεδάκι
Μερίδα για 5 άτομα
Υλικά
3 κόκκινα παντζάρια 3 κίτρινα παντζάρια 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χρένο crème fraîche (κρεμ φρες) 2 φιλέτα καπνιστού χελιού 1 χούφτα ρόκα 5 φέτες ψωμί με προζύμι, φρυγανισμένες χυμό από ½ λεμόνι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι αλάτι
Εκτέλεση
- Μαγειρεύουμε το κόκκινο και κίτρινο παντζάρι σε 2 ξεχωριστά τηγάνια για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Στραγγίζουμε, κρυώνουμε και ξεφλουδίζουμε.
- Κόβουμε τα παντζάρια σε οκτώ κομμάτια και ανακατεύουμε κάθε χρωματιστό παντζάρι σε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο μαζί με αλατοπίπερο. Το κάνουμε χωριστά ώστε τα παντζάρια να μην αναμείξουν τα χρώματά τους.
- Ανακατεύουμε το χρένο με τη crème fraîche και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε ξανά. Κόβουμε τα 10 φιλέτα καπνιστού χελιού.
- Απλώνουμε το χρένο στα κομμάτια φρυγανισμένου ψωμιού και κατόπιν προσθέτουμε 2 κομμάτια ρόκας σε κάθε φρυγανισμένο ψωμί και ένα κομμάτι από κάθε χρωματιστό παντζάρι.
- Βάζουμε μια κουταλιά χρένο στην κορυφή του παντζαριού και τελειώνουμε με το κομμάτι του καπνιστού χελιού. Σερβίρουμε με λίγες σταγόνες λεμονιού και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.