Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Βάζουμε λίγο λάδι στο ταψί και βάζουμε από πάνω ροδέλες ντομάτας, κρεμμυδιού και φέτες πιπεριάς. Πάνω στα λαχανικά ξαπλώνουμε τα κεφαλόπουλα και τους βάζουμε λεμόνι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ρίγανη και λίγο λάδι.
Τα γυρίζουμε προσεκτικά από την άλλη και επαναλαμβάνουμε. Βάζουμε μέσα στην κοιλιά τους λίγο αλάτι, λίγη ρίγανη και ροδέλες κρεμμυδιού. Σκεπάζουμε τα ψάρια με ροδέλες από τα λαχανικά μας και τους βάζουμε λίγο αλάτι και λίγη ρίγανη.
Ραντίζουμε όλο το περιεχόμενο του ταψιού με λίγο λάδι ακόμα. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν τα λαχανικά (περίπου 30 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο).