Τηγανιτές Κουτσομούρες συνοδευόμενες με άγρια χόρτα & σκορδαλιά
Τηγανιτές Κουτσομούρες συνοδευόμενες με άγρια χόρτα & σκορδαλιά
Υλικά
Για τις κουτσομούρες θα χρειαστούμε:
• 2 kg κουτσομούρες Αμβρακικού
• 2 κούπες αλεύρι
• 1-1½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
• Αλάτι & Πιπέρι
• Λεμόνι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις κουτσομούρες. Τις αφήνουμε να στεγνώσουν και εν συνεχεία τις αλατοπιπερώνουμε.
Τις τοποθετούμε σε ένα μπολ με αλεύρι.
Τις τινάζουμε για να απομακρύνουμε το περιττό αλεύρι.
Βάζουμε το λάδι να κάψει και τηγανίζουμε για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
Αφαιρούμε τα ψάρια από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Ραντίζουμε με λεμόνι και τα σερβίρουμε ζεστά.
Υλικά
Για την Σκορδαλιά θα χρειαστούμε:
- 4-5 βραστές πατάτες
- 3 σκελίδες σκόρδο
- ¼ φλυτζανιού λευκό ξύδι
- χλωρό κρεμμύδι
- μαϊντανό
- 200 ml ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Λιώνουμε τις βραστές πατάτες.
Βάζουμε στο μπλέντερ το λάδι, το σκόρδο και το ξύδι.
Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βάζουμε τις πατάτες σε μπολ.
Περιχύνουμε το μείγμα και ανακατεύουμε.
Γαρνίρουμε με κρεμμυδάκι και μαϊντανό.
Υλικά
1 kg άγρια χόρτα
1 κ.σ. αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε σχολαστικά τα χόρτα, ώστε να αφαιρέσουμε οποιοδήποτε ίχνος χώματος.Ξεβγάζουμε με λίγο ξύδι και στραγγίζουμε τα χόρτα με σουρωτήρι.
Γεμίζουμε λίγο πάνω από τη μέση μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα με νερό. Φέρνουμε το νερό σε σημείο βρασμού και αφού βράσει το νερό προσθέτουμε αλάτι. Βυθίζουμε και ανακατεύουμε για λίγο τα χόρτα.