Πλένουμε τα ψάρια, τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι, τα αλατοπιπερώνουμε καλά και τα αφήνουμε για 20 λεπτά να νοστιμίσουν.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το σκόρδο και τα κοτσάνια από το μαϊντανό και στρώνουμε από πάνω τις κουτσομούρες κυκλικά.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
Στο τέλος, ρίχνουμε το λεμόνι. Βγάζουμε τις κουτσομούρες από την κατσαρόλα προσεκτικά, περιχύνουμε με το λάδι, πασπαλίζουμε με τα φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε. Απλό, αλλά μοναδικής νοστιμιάς πιάτο.