Ενημερωτικές ημερίδες μαθητών με θέμα την διατροφική αξία των αλιευμάτων του Αμβρακικού κόλπου
Δύο ημερίδες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την διατροφική αξία αλιευμάτων του Αμβρακικού κόλπου, θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή μαθητών γυμνασίων και λυκείων της Άρτας, Δευτέρα 15 και Τρίτη 16 Μαΐου στο συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου, με ομιλητές καθηγητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Οι ημερίδες θα διεξαχθούν στις 11 το πρωί και είναι ενταγμένες στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου «αλιΑμβρα- Αξιοποίηση Νέων Τεχνολογιών Για Την Οργάνωση Της Αγοράς Και Την Ανάδειξη Των Προϊόντων Αλιείας Και Υδατοκαλλιέργειας Προέλευσης Αμβρακικού- Άρτας», αντικείμενο του οποίου είναι η στοχευμένη προώθηση υψηλής ποιότητας αλιευμάτων της περιοχής του Αμβρακικού κόλπου και της ευρύτερης περιοχής της Άρτας, σε αγορές της Ελλάδας, αξιοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες.
Οι μαθητές θα ενημερωθούν τόσο για τα τοπικά αλιευτικά προϊόντα όσο για το φυσικό περιβάλλον και το οικοσύστημα της περιοχής, το πόσο επηρεάζεται και πώς μπορεί να προστατευθεί. Θα έχουν επίσης την ευκαιρία να γευτούν τα τοπικά προϊόντα, καθώς μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών, θα υπάρχει catering όπου θα παρασκευαστούν δοκιμαστικές μερίδες από τα αλιεύματα του Αμβρακικού κόλπου, οι οποίες θα διανεμηθούν δωρεάν στους συμμετέχοντες μαθητές.