Αυγά ποσέ με χαβιάρι

Αυγά ποσέ με χαβιάρι

Υλικά

400 γρ. πατάτες
4 κουταλιές λάδι
1 κουταλιά ψιλοκομμένο άνηθο
4 κουταλάκια ξύδι
4 αυγά
4 κουταλιές χαβιάρι
αλάτι, πιπέρι καγιέν

Αυγά ποσέ με χαβιάρι1 1024x700 1

Εκτέλεση

  1. Βράστε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό.
  2. Στο μεταξύ ετοιμάστε τα αυγά ποσέ: Σ’ένα μικρό σαγανάκι ρίξτε 100 ml νερό, προσθέστε 1 κουταλάκι ξύδι και λίγο αλάτι. Σπάστε μέσα ένα αυγό και βράστε το «ποσέ» για 3-4 λεπτά. Επαναλάβετε με τον ίδιο τρόπο για τα άλλα 3 αυγά. Έπειτα κόψτε τα ασπράδια γύρω-γύρω για να διορθώσετε το σχήμα τους.
  3. Ξεφλουδίστε και κάντε τις πατάτες πουρέ. Ανακατέψτε το με 4 κουταλιές λάδι, τον άνηθο, το μισό χαβιάρι και πιπέρι καγέν.
  4. Σερβίρετε τον πουρέ με τα αυγά ποσέ και το υπόλοιπο χαβιάρι.

Πηγή: Χρυσά Αυγά 

Μετάβαση στο περιεχόμενο