Τσιπούρες στο φούρνο με λαχανικά

Τσιπούρες στο φούρνο με λαχανικά

Υλικά

2 τσιπούρες Αμβρακικού (μεγάλες)
1 ματσάκι σέλινο
6 πατάτες
4 καρότα
8 κρεμμυδάκια χλωρά
4 ξερά κρεμμύδια
6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
6 ντοματίνια
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
αλάτι, πιπέρι

Tsipoyres sto foyrno me

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε όλα τα λαχανικά. Βάζουμε σε ένα μπολ το σέλινο ψιλοκομμένο, τις πατάτες κομμένες σε κύβους, τα καρότα και τα χλωρά κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες, τα ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, το σκόρδο ψιλοκομμένο στον τρίφτη και τα αλατίζουμε.
  2. Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα πλένουμε και τους ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
  3. Σε ένα ταψί στρώνουμε τα μισά κομμένα λαχανικά.
  4. Τοποθετούμε τα ψάρια από πάνω και πάνω τους βάζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά. Τα περιχύνουμε με το βιολογικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Χωριό, ρίχνουμε περίπου ½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό και τα πασπαλίζουμε με το θυμάρι.
  5. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 1 ώρα περίπου στις αντιστάσεις, έως ότου ροδίσει και μείνει με το λάδι του.
Μετάβαση στο περιεχόμενο